Rapunsel

Fick en avi från posten idag, så jag har varit och hämtat ett paket. Det var mitt hår som äntligen kommit! Jag beställde clip-on extensions för någon vecka sedan. Observera att jag endast ska använda dem i uppsättningar, expempelvis en fläta eller knut, för att få mer hår (längre, tjockare) att arbeta med. Det är alltid roligt med lite omväxling!


Hej rapunselfläta hej hemska photobooth pose.


-

Ibland behöver man bara ett samtal.

Leaving on a jetplane


Don't know when I'll be back again!
Matilda.
( www.childhoodbehavior.blogg.se )

Seize the day

Sicken klenis jag är! Skulle till skolan idag för att ha dubbla musiklektioner, men insåg efter frukosten att jag inte skulle palla, då mitt magont tog över. Känner mig suddig, som doktorn i Loka (eller är det ramlösa?) reklamen. Inte riktigt hundra. Relaterat till hundra så missade jag ju att fira 100 dagar till studenten igår, ikväll är det Hoffmaestro & Chraa på bygget, ska man fira 99-dagars? Jag vill, men bara tanken på att gå ut får mig att gäspa och vilja krypa ner under täcket. Är man sjukanmäld känns det inte moraliskt rätt att ses ute i vimlet på kvällen heller. Vi får se hur jag gör, om jag tar mig i kragen eller inte. Jag kanske ska försöka dricka en loka (ramlösa?) och se om den suddiga känslan försvinner.. Time will tell! 
Puss
Amanda

 


Sick to the bone

Jag är magsjuk. Inte, "magsjuk", utan magsjuk. Senast det hände var för en sådär tre, fyra år sedan tror jag. Jag blir aldrig sjuk. Lyckas alltid få megaförkylningar som håller i år och dar, men jag får aldrig feber och jag blir aldrig, ja juste, magsjuk. Men ibland säger kroppen ifrån och nu har den valt att vräka ur sig all kroppsvätska som finns kvar, så jag ligger hemma i sängen som en liten klenis och sover och tittar på CSI om vartannat. Kan också konstatera att alla andra får ha så roligt idag, vi firar ju hundra dagar till studenten. Jag tänker inte riskera att någon blir smittad, trots att jag börjar må bättre så stannar jag hemma. Hoppas alla underbara får en härlig kväll, det är ni värda!! Nu ska jag återgå till serie-tittandet.Shake it til' you break it
Amanda

1 done 3 to go

HEJ BLOGG!

Just klar med första slutprovet, helt okej faktiskt.. Inte för att jag är bäst på alla världens länder + massa orter och kunna sedan pricka ut dem på en blind karta. Men vi tror på mig, okej? Nu är det braa 3 stycken kvar!

Idag är det 100dagars!! För alla förutom mig och Linn som hade det flr en vecka sedan. Antligen as coola eller as mobbade? Coola röstar jag på.
Mina coolakillkompisar har bygget världens största igloo vid brandstationen. Jag var där innne och tittade igår när de hade förfest där i typ 28 minus. Klockrena. Man kan stå i den och sitta OCH den har till och med sittplatser. Cred.
Nu ska vi snart äta och jag måste hålla hårt i datan för att mina mogna.inte. klasskompisar facerapear alla de kan komma åt.

Ses sen, Ciaoooo Matilda


100 dagar emma!!!


Vad jag bryr mig om nu

Vad jag bryr mig om nu
är att du då ser det
hur smutsigt livet blivit

Jag är fri, efter antal år är det slut. Shit, Jag är lycklig.
Godnatt,Matilda

Elliott Smith

drink up, baby, stay up all night
the things you could do, you won't but you might
the potential you'll be, that you'll never see
the promises you'll only make
drink up with me now and forget all about the pressure of days
do what I say and I'll make you okay and drive them away
the images stuck in your head
people you've been before that you don't want around anymore
that push and shove and won't bend to your will
I'll keep them still
drink up, baby, look at the stars
I'll kiss you again between the bars where I'm seeing you
there with your hands in the air, waiting to finally be caught
drink up one more time and I'll make you mine
keep you apart deep in my heart separate from the rest
where I like you the best and keep the things you forgot
the people you've been before that you don't want around anymore
that push and shove and won't bend to your will
I'll keep them still
Between The Bars,
Puss Matilda

VOTE FOR PEDRO

Hejhejhejhej!
Ni måste rösta på min kompis Oscar i en tävling okej? Lova? BRA!
http://www.downdays.eu/sites/joss/video-contest
Love Matilda

Döskallar och Dylika hjärtan

Hej Blogg!

Ännu en gång så har jag pluggat hela kvällen men denna kväll fick jag sällis av Linn. Började bra men slutade jävligt flummigt. PATA?

Idag när jag och linn stod inne på apoteket och värmde oss på väntan efter hennes mor så stod jag och höll i en resetandkrämstub som jag tycker är så himla bra till min resetandborste som jag har med mig över allt ifall jag sover borta osv. Så ska jag ta upp 9kr som den kostar. Medan jag gör det och har tuben i handen ringer Linns mamma och säger att hon är där. Vi börjar gå ut snabbt och jag lägger ner pengarna i plånboken i farten. Bara det att tandkrämstuben är fortfarande med! Så 8 steg utanför apoteket ser jag den i min hand tvärstannar och skriker AH! Som man gör när man t.ex ser sig själv i en as ful frisyr hos frissan. Jag gick i alla fall med raska steg och lämnade tillbaka den. Ingen hade märkt någonting. Jag kunde ha tagit den.

Vi köpte ett presentkort på systembolaget till Sara (hurrahurra!) för 300kr som present. Den tyckte jag var riktigt kul. Ganska perfekt för en nybliven 20åring, eller hur? Men vi gömde den i alkoholböcker så hon undrade nog varför hon fått "vill du få hjälp att sluta dricka böcker".  Hehe.

Jag var ute på Internetshoppar idag och ville ha allt, men jag har bestämt mig för att spara tills Stockholm. Som jag by the way försöker få en full bil på i helgen eller nästa helg? Vem är på, två platser kvar? OM det blir av. Man kan ju alltid hoppas på en skön roadtripppp. Det gör jag i alla fall.
Nu när jag kom hem möttes jag av ännu 3 kartonger med Vitamin Water. Tack Elin! Tack Jessica! Ni är allt gulliga. Linn blev lite avis men hon ska få en flaska i morgon. Det har jag lovat.

Nu ska jag varva ner och ligga och fundera lite till fina Tiger Lou - Sam, As In Samantha
http://www.youtube.com/watch?v=4Nps8w2HkMUBjussar på en bild från den bästa sommardagen i Åre 09.

Love.Angel.Music.Baby. Kärlek Matilda


0%

Jag har nu skickat sms till ett flertal av mina vänner. Än så länge har hela 0% svarat. Jag är poppis har jag hört! Nej men seriöst, vad händer? Jag känner mig typ så off beat som det går att göra. Från en sak till en annan, vi har 100-dagars på onsdag och alla tjatar om att klä ut sig? Tema? Jag satsar på att vi ska köra preppy. Det är välstyrt. Antar att alla kommer bua åt det ändå, som med precis allting annat.. Nej, nu ska jag ägna mig åt lite studier för jag har trots allt bara 102 dagar kvar till studenten!!!!!!!!!!!

Amanda

Grattis Sara, grattis Julia

Förutom att vår kära vän Sara Mehany fyller 20 idag (historiskt!!) så måste jag säga grattis till Jullan, som med ett gäng killar och tjejer från Gävle respektive stockholm  helt random varit uppe i Luleå i helgen på Snöbolls SM, och tog hem tredjeplats! I mitten av mars väntar Nordisk mästerskap i Norge, hejja hejja! Hahahah hur roligt är det inte?Aloha
AmandaAllt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Sen en tid tillbaka har jag varit trött
Försökt att vara allt på samma gång
Så mycket man kan göra och borde och vill
Mitt i allt så ska man räcka till 

Sen en tid tillbaka har jag varit tom
Och försökt att hitta spår som leder rätt
Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan
Och mitt i allt så ska man vara sann

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Sen en tid tillbaka har jag varit tyst
Och försökt att känna efter hur det känns
Ja man gör som alla andra och försöker att bli van
Men jag har tröttnat på att vara likadan

Sen en tid tillbaka har jag känt mig svag
Och försökt att vara nån till lags
Ja man kämpar för en plats som passar både här och där
Och snart har man glömt vem man är

Sen en tid tillbaka har jag tänkt såhär Och insett att jag måste börja om Ja jag har kämpat för en plats som passar både här och där Men snart ska jag hitta den jag är

Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort
Melissa Horn i lurarna, försöker skriva poetiskt.
Amandapluggmusic

Lite Bruce till Plugget, Matilda

http://www.youtube.com/watch?v=xzQvGz6_fvA&feature=related

HIPP HIPP HURRA!

Idag fyller bästaste Sara Mehany år! 20. GRATTISGRATTISGRATTIS! Tyvärr kan jag inte vara med och fira men en fin, eller inte så fin men kul present väntar tills efter skolan. Då kommer vi och bombarderar dig Sarriiii!
PUSS Matilda


My Body Is A Cage

Gott.

Jag och Elin satt hemma hos mig och hade bonding-time och förade. Mycket mysigt bara det att hon låg sisådär 59 öl framför mig. Men kul var det och full blev vi! Jag måste säga att det var en av de roligaste utekvällarna på länge. förutom bygget med emma såklart.

Jag har ingenting att skriva om så det suger och jag har märkt att allt amanda längtar efter inkluderar endast hennes Gävle vänner, både i text och i bild .snyft. Synd för henne då. HA! Jag kan ha roligare. snart. om 2 veckor när jag är klar med skolan. nananananaaaaaaaaa.

Ska gå och inspereras av skol andan, CIAOOO Mattso

Chocolade y Almodóvar

Precis vaknat, det blev en lång nap efter jobbet. Är döende, har haft cravings efter choklad i flera dagar, men inte hunnit (läs orkat) köpa någon. Vilket resulterar i att jag är skitsur och fortfarande sugen på choklad. Nu ska jag lägga mig och titta på Volver, en film av Almodóvar. Spanska filmer har en tendens att vara, annorlunda.

P.S. Det är snöstorm och många minusgrader här så bara tanken på att gå utanför dörren får mig att rysa. Inte ens för choklad.Sis, jag, jessiebaby. Skulle kunna döda för en sån här kväll just nu.

Aloha
Amanda


10:24

Bråttom bråttom, ska snart iväg och jobbe. Det är söndag, vilket betyder utstäd. Denna helg har varit späckad av filmtittande och megamys. I fredags blev det hockey följt av halva Grease (vi somnade, vaknade, somnade, vaknade och tog en taxi hem), igår skulle jag in till Östersund för att strosa lite och försöka stilla mitt shoppingbegär,  men jag missade tåget så blev kvar, åt lunch på byn och tittade sen på Dirty Dancing och Avatar. Efter som jag alltid är men JAG VILL VARA EN AVATAR! Helst med en lång svart fläta och flätad lugg med fjädrar hängandes i längderna. Det jag vill säga är att filmen var helt fantasiskt bra, jag var helt tagen och är lite ledsen att jag inte kunde se den i 3D på bio. Nu måste jag pysa så att vi får någonting gjort och blir klara i tid.
Puss!


PLUGGHÄST!

Pluggar på mycket. ibland. lite. så mycket jag orkar.

Ska nog ut en sväng idag. puss matilda!


Noir

Ibland har man såna där dagar då ingenting är rätt. Det jobbigaste jag vet är att kliva upp på morgonen och upptäcka att ingenting i garderoben passar mitt humör just den dagen, allt är bara felfelfel. Oftast när jag känner så, klär jag mig i helsvart från topp till tå. Resultatet kan bli bu eller bä, men oftast är det ett säkert kort. Ett jävligt snyggt, säkert kort. Klär mig nog i svart för det mesta, det är enklast så. Ska därför bli roligt att omringa sig av pudriga pasteller en masse i vår och sommar. Tills dess håller jag mig till svart.
Amanda


Paris Fashion Week, JakandJil.com.


8 rätters i skolan

Hej!
Idag mår jag bra! Det var bara igår kväll som var lite off. Har just slutat skolan vi varit i köket och lagat "olika dieters mat" Så man kan säga att till lunch åt vi 8rätters avsmaknings meny. Gott. Förutom min och Linns efterrätt. Den var sist och alla blev tysta när de fick smaka den. Vi några tillfällen kom det fram några Hmm. Och tillslut spräckte Lenny tystnaden med "vilken tankesättare". Väldigt speciellsmak måste jag säga.

Jag vill gå ut ikväll men har så himla mycket plugg så vi får se var jag styrs! Hoppas på att Nanny kommer över och bestämmer åt mig. Hon har också skaffat blogg! Den kommer bli bättre än min. Fan. haha. http://nannydorf.blogg.se/  Check it out! Det har nog kommit en bloggbom till Åre.

Igår lade de äntligen, äntligen golv hemma i vardagsrummet. Dock bara halv jonthans/mitt rum. Hoppas att de har lagt det sista idag. Annars blir jag lite arg. Ena byggaren är sjukt snygg så han få stanna hur länge han vill, han kan ta sin tid. Grr.
Nu blir det sjuiukt mycket plugg sen träna.  När jag kommer hem skriver jag om 100 dagars och visar golvet. PUSS MatildaEn liten preview


Vendredi

Dagen började med en portion spanska. Har hyrt två filmer som jag ska se i helgen, på spanska. Har även fått en bok på spanska som jag ska recensera och mitt slutprojekt är klart; jag ska undervisa en tjej i spanska steg 1 som precis har börjat. Riktigt spännande! Det kan nog vara bra för mig att få repetera lite grunder, som färger, möbler, väder, allt sånt där som man tar för givet att man kan men som faktiskt inte är helt hundra. Nu ska jag rulla vidare till franskan, kan ni förstå att jag blir snurrig i huvudet? Det är inte alltid lätt att ställa om till ett annat språk på tio minuter, men roligt är det! Sitter för tillfället med Anna och Emma i cafeterian, alla med en varsin dator och samma rynka mellan ögonbrynen. Alldeles nyss satt det ett tiotal småttingar från lågstadiet runt omkring oss och pumpade disco remixes ur sina telefoner, sen när har 9-åringar mobiltelefoner? Je vais ècouter le francais maintenant.
Au revoir
Amanda


Jag och Emma i photoboothen, våra stela leenden gör att vi ser bajsnödiga ut.

God Natt.

Jag relaterar lite till denna låt just nu. Sängen kallar. Sov gott.
Matilda
http://www.youtube.com/watch?v=flQ8XJDIFGc

Today is not a good day

One may think
We're alright
But we need pills
To sleep at night
We need lies
To make it through the day
We're not ok

Igår var kul, bara 99 dagar kvar nu. Tills Frihet. Att få vara ledig när man är ledig och inte ha en massa börda kvar.
I dag är ingen bra dag. skjut mig.
Matilda

Grattis bästa mamma!


Grattis hot mama 49 år idag! Om ett år smäller det.


Dagdrömmar

Jag längtar efter våren riktigt mycket nu. Att känna solens första strålar när de letar sig genom morgondimman. Att byta ut den varma jackan mot den snygga, att lämna tjocktröjan hemma. Att sitta ute på skolgården och skriva dagens sista spanska glosor, att bada i nya solglasögon. Att ställa kängorna längst bak i garderoben, att köpa tunna strumpor. Att somna i solen på verandan, i backen, i gräset som man änligen skymtar. Att känna vårlukten sticka i näsan, att höra fågelkvitter på väg till bussen om morgnarna. Att bli brun och fräsch, att bli vårsnygg. Att omringas av glada människor, att vårpromenera med älskade vänner, att ta fram min fina, röda cykel ur mörkret i förrådet. Jag längtar efter värme och ljus. Våren bär alltid med sig en extra dos energi för alla, inklusive (speciellt) för dem som börjar stappla på mållinjen och tappa fokus för det sista skolarbetet som ska göras. Det är också en befrielse för dem som har agerat fångar i mörkret under en lång tid. Jag tror inte att jag är ensam om att lida av ljusdepression, det är nog vanligare än man tror. Förr oss som är beroende av ljus för att få energi är våren en befrielse för både kropp och själ. Alla spärrar släpps som i ett potpurri och känslan av livsglädje är hel. Som ni förstår, så längtar jag så mycket, jag vill andas in doften av vår och bara vara glad! Jag är lycklig redan nu, men det är något speciellt med våren som sedan gror till sommar, jag vill helt enkelt ha den. Det är inte långt kvar nu och jag kan knappt bärga mig!Besos y abrasos
Amanda

1 2 3 4 Jag Är En Party Myra

Nu är jag och linn hemma efter att ha köpt lite saker på byn tills ikväll! wiie!
Ska duscha nu och sen ska vi fixa oss! wish us luck. xoxo M

Thailand

Goden Dagen Gott Folk!

Thailand är mitt bästa GetAwayFromTheReality land. Varmt skönt och "alldeles...alldeles UNDERBART!" Matilda min barndomsvän i skåne är där just nu och har varit där ett bra tag. Jag tror att hon älskar Thailand lika mycket som mig. Hon har till och med hittat sin en man där! Goss. Nu har också hennes famme åkt ner för att semestra den sista tiden med henne och alla boys hon har rest runt med. (Lycklig?)  
Även fast jag verkligen vill resa jorden runt och se allt, ALLT! Så kommer Thailand alltid vara min relaxing semester ort. Gott.
Någon dag ska ni få höra min plan. Min plan som kommer börja om 100 dagar! 100 F to the ukkin Days!
Igår arrangerade jag Mösspåtagning sista april för alla 3or på Åre Gymnasium. Vi har ju inte det här annars. Vi har typ ingenting i lilla Åre. But I fix, I fix. Yees.

Ska lyssna på redovisningar nu. Jag ska redovisa om Angkor i Kambodja.
Kyssar Matilda


Matilda L. I Thai


You give me fever

Jag vet inte om det var pannkakorna i förrgår eller bara en allmän ihopsäckning av min kropp, men idag mår jag inget bra. Illamående, ont i huvudet, blytung i kroppen.. Det blir sängen hela dagen för min del, förhoppningsvis ska jag kunna göra lite franska och PA för att inte ha allt för dåligt samvete. Varenda missade lektion i skolan är en stressfaktor, då jag läser kurser där man måste jobba mycket både under lektionstid och hemma. Nu ska jag sätta på ett avsnitt CSI och försöka få i mig lite yoghurt.
Puss
Amanda


GoodNight!

Om ni vill ha ett kvällsskratt så titta in på denna sjukt roliga sida:
http://www.felsms.com/
GodNattPuss från Matilda

Maskinen

HOLA!
Just nu om en halvtimme börjar Maskinen spela på Bygget och jag sitter hemma.. Jag vill så gärna ut men jag måste tänka positivt och att "Imorgon är det din 100dagars!", "Imorgon är det 100 dagar kvar tills du slipper allt som har med skolan att göra". Då blir jag lite gladare och peppare. Vi får väl spela maskinen på den festen i morgon! HA. Jag kan också. I alla fall så har alla peppat hela dagen för maskinen så jag hoppas att de får en sjukt bra och kul kväll!
Något batteri till kameran har jag inte hittat så det får vi ta i morgon, två bilder då kanske. Plus att jag ska ha med kameran ut imorgon! Kul va? Jag tycker det.
Ska leta balklänning,mösspåtagningsklänning och studentklänning nu på internet! Önska mig lycka till!
Lite Lugnande musik så jag snart kan sova:
Bright Eyes - No One Would Riot For Less
http://www.youtube.com/watch?v=dqeK_dnPDHQ


Laterroooss, Matilda (En daglig dos blötawannabelebbkyssartillAmanda)

Stress åh stress

Jag gör som alla andra och kör på multitasking, the real deal. Student inklusive två extrajobb, det lönar sig i slutändan. Även om man inte har de glammigaste jobben så är det toppen, man träffar nya människor och får jobba med några av sina bästa vänner! Det man mår bra av ska man inte försumma och det är mer än viktigt att trivas med och på sitt jobb. Från jobb till skola, ikväll måste jag försöka skriva en artikel till mitt projektarbete, har inte hunnit göra det under helgen. Imorgon har vi psykologiförhör och jag har självklart glömt boken på skolan! Det får bli racer-inlärning imorgon innan lektionen, det fixar jag. Att stressa upp sig inför prov och inlämningar är inget ovanligt, men jag försöker att hålla nerverna nere. Skulle jag jaga upp mig för allt jag har att göra just nu skulle jag kollapsa, försöker mig på studietekniken att "ta en sak i taget". Det enda jag kan tänka på just nu är dock "Mitt projektarbete är dömt att misslyckas"...... Försöker bota mitt dåliga samvete genom att skriva ikväll. Lyckades ta en 3 timmar lång powernap tidigare idag så sänggång lär det väl inte bli på första taget och vad passar då bättre än att bädda ner sig i sängen med ett mysigt skypesamtal i ena änden och skolarbete i den andra! Två tummar upp, den ena för mysfaktor och den andra för samvetet. Jag älskar att skriva och drömmer om en framtid som frilansande journalist, möjligtvis jobba lite mer PR, har massor av tankebollar i luften just nu. Lovar att publicera något seriöst här inom en snar framtid, kanske en artikelskiss från projektarbete? Time will tell.
Puss Amanda


Vad är bättre än att se livet från en hög av smutsiga lakan? Johanna och Hanna på jobbet i söndags.

Att Klä Ut Sig

Nu har jag och Linn ägnat oss två timmar till att leta reda på kläder och allt tills imorgon. Vi var uppe på min vind där det är ca. -77 grader och leta.
Det var ungefär så här: Jag- åååh titta, kommer du ihåg den här? Linn- Jaa men leta efter boan nu. Jag- Ja.. Ååh haha kommer du ihåg den här? Och denna? Och när vi alltid lekte med alla dessa? Linn- vet du hur mycket jag fryser!?
Haha, så vi hittade inte så mycket förutom massor av gamla prylar jag ville titta på. Linn var också piss rädd för att ett fel steg och hela taket kan rasa. Det var lite läskigt. Efter mycket om och men, bollande mellan Rock, Pride, Balleria så hittade vi mina gamla gymnastikdräkter. Det slutade med att Linn ska vara gymnast och jag har att välja mellan tre tills imorgon. Ska ringa och höra med friendsen. Eller vad tycker ni?

Idag har jag tagit en Dagensoutfit-pinsam-jag-är-helt-ensam-med-spegeln-bild men batteriet dog så vi får se om jag får upp den sen. Förmodligen. Kanske. .. .
Gjorde 2 av 3 prov idag och det gick galant! Ska snart käka, plugga sen svänga förbi gymmet tror jag. Men inte köra Jessica (www.arekollektivet.blogg.se) style för då får jag mormorsträningsverk som jag fortfarande har sen i söndags förresten. AJ.

PUSS, MatildaJag, Halloween 09


My Empire Of Dirt

Hejhej!

Är tillbaka i skolan och ska ha 3 prov, tyck synd om mig? Plus att jag spillde vatten på min tröjaklänning så det ser ut som en spermafläck och det går inte bort? Ska övertala min klass idag på Pride-tema för jag vill inte vara något annat hehe. Ska börja nu! PUSS MATILDA

Bambi

Pigg och glad klev jag upp imorse runt halv nio, hade satt i mig en halvliter vatten inklusive en alvedon runt sexsnåret så mådde toppen när det var dags att susa till bussen. Dagen idag bjöd på mycket skratt, vi hade en ung, bortkommen vikarie på matten som vi skämtade lite med (ibland måste man få vara lite barnslig) och pedagogiken bjöd även den på mycket fniss då det var magnus som höll i en längdskidelektion där vi skulle lära oss att skejta. Jag anser att jag gjorde mycket bra ifrån mig även om jag bjöd de andra på ett hånskratt eller två. Nej, det var mycket roligt men speciellt lärorikt och nu kan jag mer om skejtingens olika tekniker och speciellt de olika växlingarna. Tack Magnus! Även Oscar förgyllde min dag i spåret då han hade fixat finutstyrseln dagen till ära. En bild säger mer än tusen ord.
Puss
Amanda


Oscar aka Gustaf Wasa a la 2010


Oscar in action, tekniken satt som ett smäck!


Anna och jag


Pride på 100dagars

Tjola. Mår lite bättre nu så jag har satt igång med att plugga lite till Coldplay och mycket Te med Honung.
Försöker kommunicera med mina kära klasskamrater i skolan och förmedla att jag vill ha Pride tema på 100 dagars på onsdag. Hoppas folk faller för det. Jag fick inspiration av Elinplelin igår som ska vara glamour på Wallmans ikväll.
Elin hade det på sin skiva förra året och då var det till 100% måste jag säga. Sjukt kul och gör fina var dom.
back to plugg. lates, Matilda
1. Erika & Maria på deras Prideskiva (lånad av erika)

Syk

Hejhej

Jag är sjuk, magsjuk. Kul va? inte precis. Ska lägga mig och dö i sägen nu. Puss Matilda


01:47

Klockan är i denna stund 01:47 och jag har varit hemma i ca 37 minuter. Ja, ni hörde rätt. Tjejen som stod och hängde på låset och alltid var sist ut stack från dippan innan klockan slagit ett, pågrund av trötthet. Men mest för att jag saknar den jag helst vill vara med. Ibland sitter man i en liten jobbig sits och ikväll saknar jag min b-friend mer än någonsin. Sminket brukar oftast ha runnit av mig när jag går ut från krogen, idag såg det ut som om jag klistrat på det. Det var fortfarande perfekt när jag gick därifrån! Vi shakade loss på hiphop-dansgolvet i sisådär en kvart, tjugo minuter, sen fick jag andnöd ("astma attack") och var tvungen att sätta mig ner. Kände då att jag behövde ett glas vatten och en taxi hem. Sagt och gjort, hemma är jag i gott skick. Kom precis på att jag ska åka längdskidor imorgon sista lektionen och det ska tydligen vara ett jobbigt pass, men jag gör så att jag chillar runt i skolan i träningskläder och gör det bästa av situationen, det kommer bli hur bra som helst.
Cj jag saknar dig.
Puss
Amanda


Valentines Day

Happy Fukkin Valentines Day!
Kom ju på att min söta lillasyster kom till mig för några dagar sedan och bad mig visa henne hur man gör kaffe. Tycker du om det? frågade jag då. Nej var hennes svar. Hmm. Jag visade henne och hon lärde sig. Vi har alltså en perkulator. Så i morse när jag gick upp ybertidigt för att vara en söndag så ser jag att Nikki (syster) har gjort kaffe till mami för att det är alla hjärtans dag. Gulli syster. Sen fick jag en hjärtchoklad ask av mamma när jag kom hem! En riktigt sån jag-sitter-ensam-i-soffan-med-ett-glas-vin-och-mina-chokladhjärtan-ask, Haha! Men det var uppskattat. Tack Mammsen.

Nu på kvällen har jag bara fått kört runt mamma och bror överallt. Snäll syster/dotter tycker jag:) Det får vara min present till dem. Sen såg jag att Amandas man har skickat blommor och en mycket fint kort till henne idag. (Bra gjort CJ, det tycker vi om)

Ska väl plugga lite om jag kan, är sjuk. Säkert för jag åt för många scones eller något! En kamera kommer snart så jag lovar att ni kan få lite mer bilder för det är roligt. Ja. Puss och Kram Matilda


Bästa sommaren, lite 10a och mycket brännboll. Kärlek!


Jag älskar dig Matilda

Tänkte också publicera en kort kärleksförklaring till min saknade och mycketmycket älskade vän Matilda. Kvalitetstid, snart? Jag är på att vi har en heldag bara du, jag och Link snart. All kärlek till dig ikväll. You rock!
<3Älskar dig sis
Amanda


<3Jag kan skatta mig lycklig som har denna människa i mitt liv. Vad sa vi, Sheffield på sportlovet?
Kärlekkärlekkärlek på Alla hjärtans dag. Ikväll ska jag shaka rumpa med mina saknade tjejkompisar, äntligen. Hoppas att alla har en underbar dag. Remember, sunday is funday.
Puss Amanda

17:12

Hemma! Äntligen.
Idag har jag varit duktig tycker jag. Typ vuxen? Haha.
 Jag var inte ute igår heller vilket var bra, jag tog the weekend off. Jag satte väckarklockan på halv 9 så jag kunde åka och gymma innan jobbet. Vuxenpoäng 1. Sen gick jag till jobbet och jobbade och slet. Vuxenpoäng 2. Nu ikväll när alla mina kompisar ska ut så ska jag sitta hemma och plugga + att jag ska tvätt. Vuxenpoäng 3 och 4. Jag samlar på mig mamma!
Det var så klart Scones på granen och jag lyckades klämma i mig två stycken. Mätt vill jag säga! Ni måste bara pröva, okej?
Imorgon har jag två prov. Inte kul. Men jag hoppas att Linn och jag kan plugga ikväll tillsammans. Sen senare ikväll tänkte jag kolla på Vampire Diareas nya avsnitt. Det har kommti fyra stycken tror jag. Det jag längtar mest till är dock True Blood. Yum Yum Give Me Some.
Pratade nyss med min vackra blogg-kollega Amanda som också ska ut ikväll + att hon nog ska på Hunkan. Good for her, hon pluggar också järnet. När blev vi så jäkla duktiga Amanda? hmm.

Ska laga lite mat med Mami och ge dautan till bror nu. Pussar Matilda


Jag och sis, Alanya 09


Telefonjack

Det är lördagkväll och jag sitter hemma, tänkte ta en promenad och sedan hyra en film på boxern, nymoderniteter som telia kommer med. Är lite irriterad på telia då jag betalade min telefonräkning för ca två veckor sedan, i förrgår registrerades och överfördes betalningen men det går fortfarande inte att varken ringa eller smsa från den, jag blir tokig. Är å andra sidan tekniskt efterbliven så om jag gjort något fel på vägen skulle det inte förvåna mig.. Hoppas iallafall att den kommer igång snart igen så att man kan känna sig lite tillgänglig för omvärlden! Det blir så när man inte kan använda telefonen riktigt, den tystnar. Jag undrar om jag alltid är den som ringer och hör av sig, för när jag inte gör det så är det aldrig någon som hör av sig till mig från början. Vilken självömkan det blev här helt plötsligt, det var inte alls meningen! Det är tur att det fortfarande finns hemtelefon och allra bäst skype! Min nyaste upptäckt, jag älskar det. Jag kan prata med tjejerna nere i Gävle (mitt "gamla" tjejgäng) och även b-friend borta i England! Bonuspoängen borde nog börja trilla in snart, så många timmar som jag spenderar där.. Ikväll är det Darin och Takida på bygget, men jag stannar hemma p.g.a. tidigt arbete imorgon bitti. Vad har hänt med mig? Nej nu åker kängorna och jackan på för en härlig kvällsprommis! Ha en mysig kväll.
So long
Amanda


 

Emma&Matilda+Erik

Lite bilder ErikGröwallpåBygget kvällen. Detta var en matilda&emma kväll. Mycket Kärlek Emma! Hjärta Matilda.Lördagsfin

Klockan är 15:15 och jag sitter fortfarande i pyjamas. Planerna var att gå upp tidigt och sticka ut i backen för att sedan vara tip top hela dagen och plugga och ha mig, men det blev inte riktigt som jag planerat. Ibland måste man bara låta kroppen säga sitt, och idag behövde min sova ut ordentligt och samla krafter. Så nu har jag sovit, tittat på ett avsnitt av CSI och sovit lite till, nu tänkte jag slänga mig in i duschen, äta lunch och börja jobba på mitt PA! Det är väl aldrig för sent....
Puss Amanda


Jises

HJÄÄLP!
Jag har tre prov i morgon och jag vet inte hur fan man pluggar? Har verkligen betygen så stor betydelse? Snart ger jag mig. Det är inte ens kul jueee!
Jag vill hinna med att leva lite också. Ja tack. Men ska väl dra mig kragen och börja plugga lite mera nu. Pusspuss  matilda


Elin och Jag. Sommarfesten -09


12:26


Puss, Matilda


Lördak

God Morgon

Idag är en sådan dag jag bara måste säga: Jag Älskar Mitt Underbara Vinterland. Åre.

Vakande nyss och vill ut i backen. Men jag måste verkligen plugga!
Jag drömmer så jävla skumma drömmar så det är inte sant, Jises. Jag och min bror gå jämt i sömen, snackar garanterat varje natt och vi brukar tydligen kommunicera med varandra också. Det har vi bevisat från hans flickvän. Just nu bor Jonathan och jág i samma rum på grund av att vi har haft en vatten skada (tackvareskanska) så hela min nedervåning håller på renoveras förutom mitt rum.. Det kommer nog bli klart sommar. YEY! Inte. Plus att mamma vill inte ens  göra det till mitt rum utan hon vill ha bastu och hela tjofaderittan. Men okej kanske. Hon tror ju att jag ska flytta snart och det ska jag inte! HA.
FAN vad jag vill åka utomlands nu, det är helt sjukt alltså. Jises- jag vill vara brun och fräsh och allt som har med utlandet att göra! Gott.
Seeyoulater, Matilda


Jag, brun och fräsh. Ge mig.


Alexander McQueen

Har tagit sitt liv. Hans sjuka kläder och skor var totalt awsoome. Don't ya think? R.I.P
God Natt, MatildaHit the bed

Filmen var bra! En rolig en. Snart ska jag nog sova för jag måste ju plugga i morgon. Blä. Hoppas att jag få se lite av Nanny också denna helg. Lite Cougar Town till sen så ska jag hit the bed. PUSS Matilda


Jag-Anna-Amanda


The Ugly Truth

hallå!

Det blev the ugly truth med mami. Vi köpte också marabou daim och ramlösa :)
Puss!

ILOVECOUGARTOWN

HEJ BLOGG

Ingen Milow och Bygget för mig i dag. Måste vara fräsh till i morgon så att jag orkar plugga..
Nu har jag ätit middag med familjen, lite mysigt faktikst. Ikväll ska jag titta på film med mamma och umgås lite med henne. Fast jag blir ju sugen när Jonathan ska ut! hmm.
Undra vilken film man ska hyra? Jag är sjukt sugen på att se Snabba Cash men då måste man ju åka in till Östersund.
MEN jag har hittat den bästa serien ever. Cougar Town med Courtney Cox. Haha den är shitt-bra! Kolla på den. Min mamma kommer älska den. Det är jag säker på. Den böjar nog snart på TV tror jag.
Ska åka och hyra film snart Puss Matild


Mais oui 2

Har suttit och pluggat franska ett bra tag nu. Är lite trött i ögonen och har träningsvärk i armarna efter gårdagens längdskidstur. Ikväll byts jobb ut mot barnvakt istället, möjligtvis lite skönare en fredag. Då ska jag och min kära lillebror mysa till Let's Dance och vad nu mer som kan tänkas visas.. Förhoppningsvis kikar Matilda förbi, jag håller tummarna. Imorgon blir det skidåkning på förmiddagen och plugg på eftermiddagen, kanske en liten utgång på kvällen för att se Darin och Takida som spelar på bygget! Hur grymt vore inte det?
Idag har det varit solsken hela dagen, tummen upp för det. Vill att våren ska komma nu, med slasksnö och t-shirts i backen! Öl och glada vänner på after-ski i solskenet. Grillkvällar på verandan. Ge mig vår!Bonne soire
Amanda


Jag ska ta min boll och gå till fotbollsplan!


Jag blev så jävla arg i morse när jag skulle ut och åka skidor. Jag tog ut mitt liftkort från ena skidjackan för att jag skulle ha den andra. Sätter det i munen för att jag ska knäppa pjäxorna men sen är det puttsveck! Helt sjukt. Jag och Jonathan, min bror, letade som attan sen kom mami som skulle skjutsa oss till backen och leta. Jag blev argare och argare och tillslut så gav jag upp. Dom fick åka utan mig idag. Det slutade med att när jag gjorde något med armen känner att jag har stoppat in liftkortet i min underarm mellan skidtröjan och armen! Som hittat.

Jag ringer Emma som jag var med på Bygget igår och snackar gårdagen och hur bra Erik Grönwall verkligen var. Han var AS bra och Snygg som fan. Vi hade förre hos mAria ( www.vidrartillfjallen.blogg.se )med LisFis och nyfunnakompisen Andrea, mykcet mysigt.  Självklart stod jag och Emma längst fram och sjöng så vi inte hade några röster kvar. haha. När Erik var klar så ser vi att Martin Stenmark kommer ut på scenen. Jag sa bara spring till Ema så gick vi till hiphop rummet. As nice. Hela kvällen spenderade vi runt dansandes bland alla dansgolv och träffa gott folk. Mami och hennes kompis Un var också ute igår. Kul! Dom tog det lite lungare dock. När vi gick där ifrån ungefär prick 2 så kastade jag in Emma i en snöhög och mulade henne. Det var kul. För mig och får de två (snygga, enligt Emma) killarna bakom oss. Jag hoppade in i en taxi och lämnade Ema med dem. Men det tyckte hon var jätte bra, två killar till mig tänkte hon nog. Score.
Nu ska jag vara snäll och promota min finafina kompis Annapannas blogg www.mymyheyhey.blogg.se kika in vettja!
Lite fina bilder kommer sen. Eller fina och fina kan jag nog inte säga :)
Puss Matilda

Hippe-Anna och vi kallar hennes lägenhet Casa Woodstock. Like.


Fröken?

Igår lånade jag en flaska vin av mamma och begav mig in till byn för att påbörja peppningen till Erik Grönwall och Martin Stenmarck. Kvällen slutade dessvärre tidigare en väntat, då jag och Amanda som jag var hos satt och spelade backgammon och halvsov.. Min huvudvärk hade kommit tillbaka från tidigare på dagen, så jag tog en taxi hem och lade mig i sängen för att skypa med b-friend istället. Lame med så skönt! Hörde idag när jag kom till skolan att det hade varit en lyckad kväll, mina vänner hade haft kul och det gör mig glad att höra. Sitter nu i biblioteket och pluggar franska. Min nya puderrosa kavaj med de rundade axelvaddarna åkte på idag, älskar den!
En sak till, för någon vecka sedan satt jag i ett klassrum och pluggade ensam och skulle precis plocka ihop och stänga efter mig när jag hör någon ropa bakom: "Fröken? Fröööken?! Hallå, oj, jag trodde du var fröken."
Jag vet inte om jag ska ta det som en komplimang eller inte, väljer att lämna det obestämt.
Pusspusspuss
Amanda


P.s. Sorry för mängden av photobooth bilder, min kamera är sämst.

Company

Jag vaknade från min powernap för ett tag sedan och bestämde hipp som happ att jag ska tametusan också gå och se Martin Stenmarck och Erik Grönwall på Bygget, så nu har jag svidit om till partystassen och beger mig in mot byn! OBS! Det blir en lugn och sansad kväll, måste intala mig själv det såhär i förväg så att det inte styr mot andra galenskaper. Ser fram emot att träffa Matilda och även kusin och klasskompis Emma och matildas mamma Lena! Tjingeling!
Amanda


JagHjärtaConverse


Jääävlar vad snygga! Jag hittade dom dock på en Martinas blogg men shiit! Ge mig. NU.

Jag märkte idag att de flesta tror att blogg hålls av en person, det gör den inte. Vi är två. Två tjejer från Åre som går sista året på Åre Gymnasie skola och gör allt där imellan.
Ska duscha och fixa mig nu innan utgången. Puss Matilda

Ett brev till mig

Vi ska skriva ett brev till mig på Näringsläran. Fuck vad ont och jobbigt det är.. jag kan inte ens skriva hela idag. Ska träna nu och sen peppa för emma och higher! Kärlek matilda

evematildaemma


Music

Standing Soldier. Jag tycker om. Puss Matilda.


http://www.youtube.com/watch?v=d4ImLg9nUN0
  

The Reason I Come Home

Nu på morgonen har jag åkt 5 kilometer längdskidor inklusive stafett, hej och hå det behövde jag verkligen! Man glömmer så lätt bort hur bra man mår efter ett jobbigt träningspass och ja, 5 kilometer längd är jobbigt för mig. Så nu är jag pigg och fräsch och ska alldeles strax ha sånglektion, hur härligt?! Sedan har jag muntlig redovisning i Naturkunskap B, om celler och dess kärna, fotosyntes, mitos och meios osv.... Får avsluta skoldagen med ytterliggare en musiklektion, det är härligt! Dagarna kantas av en blandning av upprymdhet och ångest över att tiden går så fort nu, men jag är redo att kämpa för snart är dett slut! Längtar så fruktansvärt mycket till i sommar också, har en känsla av att denna sommaren kommer bli fantastisk, vi kommer att göra den fantastisk. Kommer förflytta mig från lilla glassen innanför österport till vår nya lokal nere i hamnen, så förhoppningsvis kan man skrapa ihop lite fler timmar, då vi förmodligen kommer att ha öppet längre.

Lyssna på The Reason I Come Home med Ron Pope. Jag vet inte hur många gånger jag har gråtit till den här låten, den är så vacker och påminner mig om en underbar person. Att leverera passion i musik är svårare än man kan tro.


Min försvunna sommarromans? Njae, slutet på den här kvällen blev allt annat än lyckligt..

Bygget

Hallaballa!

skolaskolaskola.. MEN ikväll är det Bygget med Kuzin Emma! Hoppas Anders (AmandaR) också föllar. Det skulle vara kul. Vi ska stå längst fram och vara galna IdolEriktöntar. Mycket kul. Jag ser fram emot Vittvin- Peppmusik- och mycket skratt! Ser fram emot det. Mycket. Jag tror inte att jag har varit så här pepp på länge om jag ska vara ärlig.
Den 7mars ska jag och Linn på jobb intervju i Stockholm. Hoppas det går braa!

Nu ska jag ner i Baren och blanda drinkar! Seeyoulater, Matilda.


Hos Diana på 10a i helgas

You Can't Stand Me Now

Ibland blir jag less. Nu är jag less. Jag är trött på att höra saker som borde sägas till mig av alla mina vänner. Ni går på ryggen bakom varandra hela bunten! Jeez.
Kan vi bara vara ärliga? Tydligen inte. Hejdå, Matilda


Angkor

God dag!

Sitter i skolan och ska skriva om världsarvslistan och har valt ut Angkor som är en ruinstad i norra Kambodja. Har alltid varit intressead av den och skulle gärna vilja åka dit när jag någongång tar min "kultur-resa"!
Ännu engång har amanda, min bloggarkompis skrivit om något jag inte har någonaning om. Ska ni alla på Studentkryssingen och har ni anmält er? jag fattar ingenting. Dålig kommunikation kan vi kalla det.
På Onsdag är det HRs hundradagars och just nu har vi toga tema men det vill inte klass A ha, alltså min klass! Idag kommer flaket bli klart och det känns skönt.
Måste jobba nu. pusspuss, mattso

angkor


114 dagar kvar

Endast 5 veckor kvar till studentkryssning + efterfest..

..och bara 114 officiella dagar kvar till studenten!!!!!Som jag nu längtar..
Puss Amanda


Svenska Ljud

Hiya Bloggen!

Igår blev det en riktig pluggkväll med Limpan hemma oss mig. Vi har brutalt mycket att göra i skolan så det är inte sant. Idag slutade vi 12 men sitter fortfarande kvar och pluggar på grund av all läggallaprovsistaveckornainnanlovet plugg. Dö. Jag längtar tills vecka nio för då är jag och Linn lediga plus att Diana kommer upp igen! yey.
Nu sitter vi med allt plugg och lyssnar på Ztvs Svenska Ljud eftersom vi skattar oss lyckliga och har digitaltv med alla canal plus och allt.
Just nu spelas Jonossi - 18 Carat Gold. Suuuperbra.

Jag och Linn fick tillbaka mail idag och ska förmodligen på jobbintervju snart! Hoppas det funkar och vi kommer iväg! Jag saknar Italien förresten. Det var så jefla kul där!
Latero Guapas, Matilda

Tuesday i'm off

Jag är ledig på tisdagar, enda undantagen är när jag behöver komma på sista lektionen som är musik och öva med resten av ensemblen, annars har jag bara sång på torsdagar. Det är awesome! Så nu sitter jag i skrivande stund och väntar på skjuts till backen, där jag ska möta upp ett flertal av mina kära arbetskamrater för några härliga puderåk. Hoppas sen på en sushilunch, men vi får väl se vart dagen för oss.. Nu måste jag hoppa i täckbyxorna för min skjuts är strax här! Plugg senare, wohooooo.Puss
Amanda


snabbastinlägg.nu

Jag tänkte bara slänga iväg några ord innan jag går och köper nytt smink och sådant på byn om ett litet tag! jag har suttit i skolan och pluggat järnet ända sen vi slutade. jag och linn är mycket duktiga måste jag säga.
PUSS


Sjuk

Eller inte. Det var söndag igår, vilket innebär söndagsdippan. Började kvällen hemma hos Wännman där vi drack ett glas vin och sen blandade några groggar, det var väldigt chillat. Mindre chill blev det däremot när vi runt elvasnåret begav oss till Broken, där det var full fart. Champagnen flödade, musiken var på högsta volym och bardisken var full av rumpskakande, fulla människor. Helt underbart! Nästa stopp blev Supper, där det för min del blev Loka för hela slanten, tack och lov. Efter det gick vi och gjorde av med lite energi på Dippan genom att dansa, min kära vän Jessica kämpade på bra i garderoben där hon extraknäcker lite då och då. Nu sitter jag i skolan och väntar på Matte C lektion, jippiekayey. Järpen är underbart denna härliga måndagsmorgon.. Längtar bara till lunch, är megasuperhungrig. Jag var bortskämd med jättebra skolmat hela högstadiet, när jag flyttade hit till gymnasiet så sjönk dock standarden några steg. Men, jag är trött på alla klagomål över skolmaten, jag har börjat blunda för de rynkande näsorna och de missnöjda kommentarerna och försöker göra det bästa av saken. Äta bör man, annars dör man. Så är det ju.


Snart blir vi fria

Hejhej!
Nu är det bara 109 dagar till studenten och 9 dagar till 100 dagars! Det går så himla fort att jag inte hinner med mig själv haha. Denna vecka var jag ute onstorsfrelör och det var kulkulkul! dippandippanyeahyeah!
Igår vad et scones på Granen som är min favoritstund på hela veckan. Granen gör den godaste rabarbermarmelad i hela vida världen kan jag lova er! 60kr så får du hur mycket scones som helst +massa annat. MMM! I lördags var vi på Dippan och schtekte fett. På något sätt så hamnade vi alla på olika ställen i lokalen med folk som hade massor av dricka. Gratis är gott. Tycker jag. Nanny skulle inte bli så full i lördags heller som förra söndagen men när det kommer lite mer dricka som är gratis blir denna kvinna galen. Och rolig. Tur att jag tvingade ut henne. Lenin också kallad Elin gick ner i Spagat ca tre fyra gånger och det roligaste är att hon kan egentligen inte det. Så när vi skulle jobba kunde inte kvinnan gå. Det var roligt. Linn glassade med massor av Schampanscheee med DN-galan folk medans jessica och simonf rev sönder hennes strumpebyxor. Vilket resulterade att hon satt på dippantoan i tjugominuter och försökte sy ihop dem med ett litet sykitt hon tydligen hade i väskan. Liam stekte på om sin älskade båt och jag nöjde mig med en kväll utan att jag var placerad på dansgolvet.
I veckan ska jag och Maria söka jobb! Hoppas vi får det. Ni får inte veta vad det är men det får vara en hemlighet tills vi står där med det i handen. Annars ska jag bara jobba som fan så jag kan resa snart. Men förhoppnings vis ååker jag på en liten tripp innan den 27 maj. Det skulle sitta fint.
På torsdag är det Erik Grönwall på Bygget och jag skaskaska gå. Ja, jag har blivit en sucker för Erik Grönwall. Inte riktigt för låten Higher utan mer för de rockigare låtarna han sjöng på Idol. Jag en idol-tönt? Jag vet att det kommer resultera i stålängstframskrikaochsjungahigher med en BH-kastande Lisa bredvid mig. Eller hur Lisfis?
Jag och Linn har dock hittat ett sjukt kul jobb i sommar utomlands. woho! Den ska vi söka i morgon. Det lär bli jag, Linn och krille i sommar haha. Vilket team hörrni!

Snart kommer det upp lite bilder från helgen med Dajjan och CO.
PussarKramar, Matilda
Funderingar nattetid

Hur beter sig en bra människa? Vilka krav har jag att uppfylla för att vara en bra människa? Jag vill så gärna vara omtyckt av allt och alla, jag har så mycket kärlek att ge att jag nästan spricker, men ändå känns det som om jag inte räcker till? När ska omgivningen sluta bry sig om vad man gör och istället se vem man är? Alla handlingar, bra som dåliga, behöver inte signalera vem du är som människa. Eller? Det händer lite då och då, mer ofta än sällan enligt mina kära vänner, att jag börjar tänka. Jag tänker och tänker, väger ord mot handling, hjärta mot hjärna. Jag skulle aldrig döma en människa efter dess handlingar, för gud bevare mig väl vilket tråkigt liv jag skulle leva, vilka tråkiga vänner jag skulle ha. Det bästa jag vet är mina vänner, som är än mer galna än mig och som förgyller minut för minut av mitt liv. Jag brukar ofta filosofera och tänka tillbaka på hur mitt liv hade sett ut om jag gjorde så istället för så, om jag valt en annan väg än just den jag valde, eller den som valde mig. Slutsatsen är alltid densamma; man ska aldrig känna ånger. Vad du gör, speciellt de misstag du gör, formar dig till den underbara människa du ska komma att bli. Det här är inte något sentimentalt skitsnack, det här är sanningen för mig, det som får mig att orka stiga upp ur sängen när jag egentligen vill sova bort ett år eller två. Man gör misstag. En jävla massa misstag. Klart som fan att man ska straffas för dessa misstag, hur lär man sig annars skillnaden på rätt eller fel? Jag har gjort många misstag. Alltför många, kan jag ibland tycka. Jag har gråtit otaliga gånger, men skrattat lika många. Jag är en bra människa, du är en bra människa. Skitsamma om du gick hem  med fel kille, bröt benet på fyllan eller gjorde något annat som du enligt samhällets normer inte borde gjort. Man har all rätt att göra fel ibland, bara för att kunna göra rätt nästa gång. Och vem är det egentligen som säger att det är fel? Vad är fel? Jag skulle kunna hålla på i evigheter och ändå inte komma fram till ett särskilt konkret svar.. Alla har olika definitioner på rätt och fel, annars skulle världen vara grå. Jag tror att det jag vill säga efter ett tags babbel är att man aldrig ska vara rädd för att vara sig själv och även om denna dig själv kanske inte alltid är fantastisk så måste man komma ihåg att det är vem du är, som är det betydande i längden. 
 Jag försöker alltid vara mig själv, även om det inte alltid räcker till. Eller ibland blir för mycket. Jag kan se på mig själv med avsmak när jag brutit någon av mina moraliska åsikter, jag kan känna äckel och avsky. Sen gråter jag, sen skrattar jag, sen gråter jag och skrattar lite om vartannat. I slutändan brukar jag alltid lova mig själv att nu, nu har jag lärt mig ytterliggare en läxa i livet. Det är endast då jag kan rannsaka mig själv, inse att jag gjort fel och sen släppa det. Låta det svarta hålet i magen försvinna långt bort och vara den glada människa jag annars är.  Det viktigaste av allt, är att omge sig med människor som gör dig till en bra person och som får dig att må bra. Vänner är det bästa som finns, det är med dem man kan ta sig hur långt som helst i livet. Man ska hålla hårt i sina vänner, det är dem som får dig och mig att vilja fortsätta leva. Det jag tror att jag ville säga med det här milslånga, osammanhängande inlägget är att vänner är det absolut bästa, det absolut bästa, man kan ha här i världen. Och jag har världens bästa vänner! Tack för att ni finns och för att ni står ut med mig i alla mina upp och ner perioder. Ni är bäst och det vet ni!

Observera att detta är ett nyktert inlägg.
Triljoner pussar
Amanda


Jag vill ha gratis vin!

Idag har jag jobbat, på Max då. Ledningen (en massa viktiga snubbar från huvudkontoret) är här i byn och festar loss och håller ett öga på restaurangen, så det gäller att ha ögon i nacken och se till så att allt är i toppskick. Jag skulle egentligen in till stan (östersund) på bio ikväll, men hade turen att få jobba över så den planen sprack. Blev sugen på utgång när jag läste matildas inlägg, men min ekonomi är inte den bästa nu och jag håller liksom henne på att spara pengar till framtida utgifter, d.v.s. resaresaresa!! Regel nummer ett är då att inte använda pengar från mitt sparkonto till alkohol, det är ett big nono. Samtidigt är det ju söndagsdippan imorgon, och söndagsdippan är ju alltid söndagsdippan.. Förra året hade de en vimmelfotograf, Gustaf, som alltid var ute och fotade på dippan och bygget. Eftersom jag känner Gustaf och har en tendens att bli ordentligt kamerakåt när jag får lite alkohol i mig så var jag alltid den han kom till när han inte hade tillräckligt med bilder från kvällen. Detta hände även mig i sommar, då jag lyckades pola ihop mig med vimmelfotografen på gutekällaren och dök upp på ett antal oönskade vimmelbilder.. Men man måste ju ta och bjuda på sig själv, hur skulle livet annars se ut?

                      

                          

Jag är född till linslus, måste börja jobba på mina poseringar tror jag..
Puss Amanda

Du får gratis vin om du följer med ut

Salut!
Äntligen hemma efter en jobbdag på Granen. Det vad jag, jessica, kristoffer och Blayze. Men Blayze smet efter typ några timmar. Jessica åt kaviar och jag höll på kräka plus att hon berättade att Elinpelin gillar det nu. ble! Men det känns bra att jag har ett jobb iallafall och sparar ihop peningar till att resa. Jag längtar efter Bali och Australien väldigt mycket.
Igår var vi hos Dajjs på 10a igen men vi fick ner några av killarna så det inte skulle vara tjejfest igen för det räcker med max en gång i månaden. Klockstapeln är denna helg som en student lägenhetslänga fylld av norskar. Jises. Dom springer emellan varandra som tokar och igår blev vi också ett offer för dom norskadörrtilldörrpojkarna. Det bar av till Dippan där jag och Limpan hänger in jackorna men bestämmer oss för att gå till tottebo så  jackorna fick hänga kvar och vi sprang över till tottebo och lyssnade på ett band som var bra. Linn ville ha sångaren för han hade bara byxor på sig och hon dreglade.
Jag undrar om jag ska gå ut ikväll? Ska nog ringa Amanda och fråga vad hon ska göra. Fast Dajjan sa att jag fick gratis vin om jag följer med ut, det låter ju egentligen super bra. Fast också tacokväll med familjen sen dipp och film. Men om jag ska vara ärlig är inte mys min grej riktigt. Elin får bestämma för vi ska jobba tillsammans i mörgon.
Nu ska jag tvätta mina vita eller ska jag säga svarta converse för dom ser ut som skit. Kanske spela lite MarioKart på wii med lillasyster Nikki.
Ses sen, puss M
(I morgon är det scones på Granen, YES!)

Earth to Amanda

                                 
Igår drack vi hof i mängder och visst stod jag längst framme vid scenen och headbangade, helt själv! Allt är i sin ordning då kan vi konstatera. Jag var dock lite ledsen för att de flesta av mina kära vänner som jag saknar dissade den grymma rock konserten på bygget och drog till wersan istället, buhu. Jag kan iallafall intyga att jag lever och saknar dig matilda, och alla andra jättemycket också. För tillfället kan jag inte ringa er, men ni kan ringa mig när ni vill! Jag lovar, jag blir jätteglad! Ikväll blir det iallafall kvällsskidåkning i olympia med två coola snubbar. Sen blir det bigtime fredagsmys!

Puss på er!
Amanda


Ego Town

(Mitt inlägg som skulle publicerats igår)
Hello fuckers! Sitter i skrivande stund och peppar utgång till Ebba Grön. Börjar med en chill förfest med hof och mysigt sällskap, sen tänkte jag förflytta mig en snabbis till 10A där det kommer vara feting förfest med bag'n'boxes i mängder! Kommer sedan att vagga tillbaka till öl-festen och sedan vidare till Bygget där Mustasch spelar ikväll! Har garderat mig med extra hårspray så att håret tål lite head-banging, för jag är på g! Har min nya klänning på mig, som jag är kär i. Så, Årebor, läser ni detta så ses vi ute i dimman!


Här är klänningen, som självklart inte visas upp i all sin rätt i min underbart klassfulla web kamera, men är


Äntligen fina tillsammans

Emma, min kompis och kuzin sa att vi inte blir bra på några bilder tillsammans. Då gjorde hon en egen. Matilda


BagareLing

Linn är nere i köket och bakar fina tårtor som dom sen ska få äta och ta med hem. Jag sitter ensam i klassrummet och pluggar. Om man inte räknar med MariospelandeMartin och FacebookforeverLennie. Fick nyss mitt frånvaropapper som såg überbra ut. Var stolta. Jag skriver om Teknisk miljö och vad som stör mig och min kropp. Det jag har kommit fram till är att jag inte vet. Vad stör mig egentligen? förutom Jonathans data som alltid står på under natten. Hörlurarna som jag fick tag på är mycket gula och brutalt taighta över huvudet. Så jag har gått över till att störa pojkarna med musik från dautan.
Jag tycker min klass A är väldigt speciell för vi sitter alltid kvar efter skolan i klassrummet och hänger, haha. Det är som att ingen har något bättre för sig. Eller så kanske vi bara tycker om varandra. Nu ska jag fortsätta med Ergonomin och vänta på Lings tårta! Gott.
Pusspuss, Matilda
(har någon sett amanda?)


10A +Pussyförfest

Hola Guapas.
Igår kom Dajjan och gänget till Årre så på kvällen bar det av till 10a och alla brudar som innehöll. Det blev tjejförfest med pussymusik och bonding. Jag blev nybrakompis med Andrea, sötaste. Ingen ville på Bygget så alla strosade till Wersan runt efterelvasnåret. Det var ganska tomt men vi gjorde det bästa av kvällen och jag hade mycketmycket kul! Elin och Lisafisa gick tidigt som dom alltid gör helt plötsligt men det gjorde ingenting för mig. Senare in på kvällen kom lite pojkkompisar och lokalen fylldes upp med folk. En flitig Mikaela tog över strippstången och alla killar gick in i extas. Jag gav linn en av mina killkompisar men dom tappade vi snabbt bort, när det stängde gick vi och hängde på Max. Vart tog alla tjejer vägen? Det slutade med att jag och Ling hoppade in i en yellowcab och åkte hem till henne för att trängas i hennes wannabe 120 säng. Hon loovade att om jag följde med så skulle jag få en good frukost. När vi vaknar och ska äta finns det en brödskiva kvar som är 70procent torr men den fick jag så tack ling-ling, den håller jag mig på hela dagen. Gullunge!
Det bar av till skolan och nu sitter vi här och tråkar. Alla skriver så tangenterna brinner förutom jag. 1. jag har inga hörlurar så jag hör bara allas knapptryckningar, speciellt Linns "jagkanbaratryckamedpekfingrarnajättehårtförattanvädaallafingrarärsåsvårt" knapptryckningar. 2. Det är väldigt deep-look-inside-youself och se din problem sen skriv ner ett av de som påverkat/ar dig mest och kom påmlösningar. Väldigt känslosamt. Inte mig. Ble.
Jag har bestämt att jag ska börja ta kort igen. Ingen av oss tar kort längre! Förutom Jessica photofreak!
Nu ska jag väl försöka börja på uppsatsen, den kommer ta tid och bli jävligt lång. Tack.
Lateros, Matilda


I'M IN DIANA BITCH

Igår. Dippan. Markoolio. Var Azum som amanda brukar skriva. Dom gamla låtarna som Millenium två och mera mål! Jag och Carro stog längstlängst fram och skreksjöng, tyvärr så tappade jag bort Emma när han började spela och det var tråkigt. Men hon var nog inne i vimlet. I slutet av konserten fick en brud gå upp på scenen för att hon fyllde år. Det resulterade i att Carro säger att hon fyller år och vill upp. " JAG FYLLER OCKSÅ ÅR IDAG, FÅ UPP MIG PÅ SCENEN MATILDA!" "VA!? FYLLER DU ÅR? VAR DET DÄFÖR VI ÅT TÅRTA PÅ FÖRFESTEN, GRATTIIIS!" Men det gjorde hon inte. Emma bara försvann helt plötsligt men jag hittade henne efter krogen på efterfesten som vi inte attendade to. Jag åkte hem och sov. försov mig. sprang till andra bussen och missade en hel lektion. Men det var det värt det!
Ryktet går att Dajjan & CO är här ca. när som helst så jag tror jag ska ta på mig jackan och gå promenad dit. Sen ska vi ha en riktigt bra förfest på 10a. 10a10a10a!
Nu ska jag gå på Vero Moda för där har jag presentkort!
Pusshejs, Matilda


DAJJS


Dead Proud Of Me

Hej Blogg.
Nu har jag tränat, pluggat och ätit, Jag har hunnit med mer än vad jag ska idag! Emma kom och hämtade mig på Gymmet sen åkte vi hem till mig för hon skulle hämta sina vinterskor. När jag sen ska ge henne dom står dom inte kvar. vi letade genom hela nerevåningen och halva uppe men vi hittade dom inte. Jag vet att jag såg dom i morse, eller igår. Jag har en bild i mitt huvud.
Innan jag skulle träna skickade emma ett sms och frågade om jag skulle med på Dippan och först skrev jag nej men blev lätt omvänd och föll för frestelsen. Förfest hos HippeAnna på Casa Woodstock med daimtårta! Så om en timme ungefär ska jag pallra mitt ass dit och föra lite och mumsa daimtårta. Amanda pratade om en resa innan som verkar väldigt aktuellt men jag ska istället åka med los familios. Så jag hoppas Amanda åker med där i stället. Annars blir jag barnvakten till min blondalltförlikmignärjagvarliten lilla syster i två veckor.
Ska på börja kvällen nu. Lite partymode med massor av Dubstep.
Pussig Matilda

MatildaOchEmma


J'ai Mercredi

Jag glömde totalt bort att jag var med på bloggen, hon har ju tagit över den! Sanningen är att vi inte har setts så mycket på sistone vilket är jätte tråkigt, jag saknar dig. Vi ska bli bättre bestämmer jag nu. Ikväll peppar halva Åre på Markolio på Dippan vilket jag med skulle vilja om jag inte var fast i projektarbete. I söndags fick jag och Linn med Nanny ut på Söndagsdippan för första gången. Plus att hon hade specialspecial dippansäsongskort men det gjorde ingenting för vi var på förfest i dippan lägenheterna precis ovanför. Men.. ingen Amanda?! Nanny blev super full av all Jäger SimonF gav henne så hon blev som den Tasmanska Djävulen. haha. Det slutade med att Linn liftade hem med några som stannade på vägen och jag och Nanne väntade på taxin i den brutala kylan. Vi blev också störda av två stycken finnar som Nanny fick utbrott på. "Go away,GO AWAY. Fuck off, FUCK OFF. byebye, BYEBYE". Sen utbröt hon i as garv. Hemma åt vi för mycket fyllekäk och sen åkte hon till Nörge och promota hennes företag (kläder) Mamilina UF.

=

På torsdag kommer Dajjan och ska bo i hennes kändapartylägenhet 10a, då då då är det fest. Vilka som följer med vet jag inte men det kommer bli kul!
Just i denna stund har jag hört  flera redovisningar om resor i Sverige. Varav en handlade om Sveriges Savanner, Tropiska vattenfall, apor, en vacker djungel och Thailändska hyddor. Sverige verkar utvecklas. Nu ska jag ta mig igenom Svenska sen hoppas jag på träning med Elin och Jessica. www.vidrartillfjallen.blogg.se och www.arekollektivet.blogg.se . tittaindär!

Avslutningsvis amandamatilda, Latero
Att se glad ut

Det nya svarta är ditt leende. Uppriktig lycka är ren skönhet.


Håll käften Roger

Igår spenderade jag min kväll hos Amanda, min andra halva. Amanda är från Varberg från början men är här uppe för att säsonga och, tja, festa? Hon bor ihop med tv-spelsnörden Patrik och Paradise-Eddie, men den ena sover alltid dagtid och den andra jobbar för det mesta, så vi brukar kunna ha girl-bonding där rätt ofta. Om killarna är hemma brukar den mesta tiden läggas på att spela Rock Band eller ett parti backgammon. I detta hem finns även den sötaste, mest kramgoa varelsen på jorden, Lexie. Min favoritsäsongare detta år, helt klart! Igår hade vi iallafall filmmaraton, 1.Employee of The Month 2. Hata Göteborg (filmen hade varit sämre än sämst utan Roger) 3. Just My Luck och 4. Eragon. Somnade dock av utmattning efter halva sista filmen, låg och snarkade i soffan tills Patrik övertygade mig om att lägga mig i sängen, i spermalakan fick jag senare veta. Fråga inte. Kan iallafall bjussa på lite bilder från dagens äventyr:Lexie i mitt knä. Får mer kärlek av henne än vad jag fått av alla killar tillsammans som jag någonsin träffat.


Amanda på fall på väg mot susabäcken.


Hur härligt?!!! (och svettigt...)


Amanda x2 mörbultade efter dagens första åk.

P.S: Ikväll kommer min vän svampen (han hatar det smeknamnet, därför älskar jag det) till Sverige! Svampen bor i Sheffield, England och är mina skype-bästis. "Jag är antagligen världens bästa pojkvän, eftersom jag kan gå i affärer huuur länge som helst. Jag älskar det" - citerat Carl-Johan (där av smeknamnet, haha) på bred göteborgska. Skynda dig hit!


Puss
Amanda

Will Hunting


Det är över nu-u! BOOYA! Jag är nöjd med det nyss skrivna matteprovet. Sjukt skönt, nu väntar en timmes arbete med projektarbete och sedan planering på pedagogiska ledarskapen, sen ska jag hem och kolla på film! Det är i och för sig också inför ett skolarbete, men det är en bra film, Goodwill Hunting. Will Hunting, som spelas av Matt Damon, är en förundransvärd karaktär. Tänk om man själv skulle kunna födas till mattesnille. Anyway, håller tummarna för att Emma ska ta sitt förnuft till fånga och ge upp en timmes plugg för en timmes längdskidåkning med mig i Björnen ikväll. Längdskidåkning är det absolut bästa träningsformen du kan utöva, du tränar hela kroppen = hallå beach 10!

Snartsnartsnart kommer en favorit hit och hälsar på! Äntligen ska jag få se Livet är underbart och ha någon att släpa ut på promenader i några dagar..

P.S. Ska måla naglarna i en ny färg ikväll. Ser alltid fram emot att sätta mig ner, sätta på bra musik och måla naglarna. Jag är rätt vrickad ibland, jag vet. Färgerna ger mig energi. Jag älskar att vara knasig. Nu ska Emma köra mig hem.

Tack Emma
Amanda

RSS 2.0